Historia

Öiset Kulkijat sai alkunsa huhti-toukokuun vaiheessa 2005, jolloin Anssi oli jo jonkin aikaa miettinyt Tanssiorkesterin perustamista ja päättikin ottaa selvää josko lähistöltä löytyisi muitakin samanhenkisiä muusikoita.
Huhtikuun lopussa Muusikoiden.nettiin jätetty ilmoitus tuottikin tulosta, kun Liimatan Harri otti yhteyttä ja kertoi kiinnostuksestaan tanssimusiikin soittamista kohtaan, ja että hänellä olisi rumpalikin tiedossa.
Ensimmäinen tapaaminen sovittiin ja pian pojilla olikin jo orkesteri kasassa. Anssi, Jukka ja Harri aloittivat kovan harjoittelun.
Koska basistia ei ollut, joutui Anssi hoitamaan aluksi myös bassokuvioiden soittamisen koskettimillaan laulun ja varsinaisen soittamisen ohella. Tämä ei tietenkään korvannut oikeaa basistia, joten bändi päätti etsiä seuraavaksi nelikielisen taitajan.
Kiinnostuneita basistikokelaita etsittiin ja kyseltiin, mutta heikoin tuloksin. Kesällä 2005 Anssi kuitenkin törmäsi sattumalta Partasen Miiaan, joka oli Anssin vanha koulukaveri ja eikä aikaakaan kun basistin paikka oli täytetty. Ikävä kyllä muutaman kuukauden kuluttua Miia joutui lopettamaan muiden kiireiden vuoksi ja bändi toimi taas vajaamiehityksellä. Orkesteri jatkoi kuitenkin aktiivisesti rekrytointia, joka tuottikin tulosta alkutalvesta jolloin Salakan Arto tarttui kitaristin pestiin ja Mikkosen Jussi saatiin bassoa soittamaan. Muutamat harjoitukset soiteltiin, kunnes Harri päätti jäädä pois henkilökohtaisten kiireidensä vuoksi.
Tämä ei kuitenkaan harjoittelua hidastanut, vaan bändi päätti jatkaa toimintaansa yhdellä kitaristilla, joka osoittautuikin varsin toimivaksi ratkaisuksi. Bändi teki ensimmäiset keikkansa kesällä 2006.

Kevät 2007 toi mukanaan miehistön muutoksia kun Jussi Mikkosen tilalle bassoon saapui uusi mies Eki Anttila. Eki soitteli syyskesälle ÖK:ssa kunnes lähti uusien haasteiden pariin. Ekin tilalle saatiin sitten Varosen Anssi.
Anssi soitteli ensimmäisen virallisen keikan ÖK:n mukana 8.9.2007 ja kuului siitä asti vakio miehitykseen. Keväällä 2007 alkoi myös yhteistyö Birgit Ohra-ahon kanssa ja n. kaksi vuotta kestänyt virallinen yhteistyö päättyi helmikuulla 2009.

Vuoden 2009 maaliskuulta bändi oli lainassa Suvi Hiltusen taustabändinä.
Suvin kanssa Suomea kerettiin kiertää keväästä joulukuulle ristiin rastiin ja monia hienoja keikkapaikkoja nähtiin ja koettiin. Joulukuussa 2009 yhteistyö Suvin kanssa päättyi ja tässä vaiheessa myös miehistö koki suurimmat muutokset historiansa aikana.

Kulkijat olivat tauolla pari kuukautta. Basistin ja kitaristin tontit olivat tyhjillään.
Tuumailun jälkeen kitaraan pyydettiin Esa Kuoppamaa. Esan kanssa oli keikkoja tehty aiemminkin. Tammikuulla 2010 aloiteltiin treenaamaan ja helmikuulla lähdettiin jo keikoille. Virallista basistia Ei tässä vaiheessa ollut vaan homma pyöri tuuraaja basistien voimin. 12 basistia kävi vuoden aikana soittamassa riveissä.
Lopulta loppuvuonna 2010 Pyykkösen Timoa Bändi kysyi Viralliseksi basistiksi
ja siitä asti Timo on ollut bändin virallinen jäsen.
Näin oli koossa porukka joka soitteli Hurlumhei-orkesterinakin vuonna 2006-2008.

Vappuna 2011 Öiset Kulkijat julkaisivat ensimmäisen oma kustanne singlen. Levy sisälsi kaksi omaa kappaletta. Kappaleet sävelsi ja sanoitti Anssi. VARSINKIN KUN LÄHDIT LUOTANI KAPPALE SAI HYVIN MYÖS RADIO AIKAA PAIKALLIS RADIOISSA.
Lisäksi levytys rintamalla tehtiin hommia myös vuonna 2012, kun keväällä julkaistulle, Kajaanin tanssimusiikki klubin "Tässä ja nyt" juhlalevylle, Öiset Kulkijat kävivät kaksi cover kappaletta soittamassa.
Levylle päätyivät OLAVI VIRRAN JA TOPI SORSAKOSKEN HENGESSÄ kappaleet Luonnonlapsi ja Käy ohitsein.
Öisten Kulkijoiden miehistössä tapahtui jälleen muutoksia vuonna 2013.Orkesterin pitkäaikainen rumpali, Jukka,
päätti pitkän pohdinnan jälkeen siirtyä sivuun henkilökohtaisten syiden vuoksi.
Jukka oli bändin alkuperäinen rumpali ja perustaja jäsen. Rumpalin jakkara ei kuitenkaan jäänyt tyhjäksi sillä rumpuihin saatiin Kimmo Juutinen. Kimmo olikin jo ollut loppuvuodesta 2012 pidemmän aikaa tuuraamassa bändissä, joten sama pesti jatkui nyt tästä eteenpäin vakiomiehenä.
Vuodet 2013-2020 ORKESTERI ON menNYT samalla miehistöllä keikoilla. rAUTALANKAHENKISTÄ ISKELMÄÄ ON BÄNDI SOITTANUT rock-klubeilla, yökerhoissa, tanssilavoilla ja tanssiravintoloissa. Myös kaikenlaisiIN yksityistilaisuuksiIN on OLLUT KYSYNTÄÄ . Bändi on nyt useaan vuoden toiminut eri yhteyksissä viiden miehen kitarabändinä. Esko Kilpeläinen kävi "viidentenä" Kulkijana monta keikkaa viime vuosien aikana soittamassa.

Vuonna 2018 BäNDI TEKI TÖITÄ STUDIOSSA JA JULKAISI 4 KAPPALLEEN JULKAISUN. LEVYLLÄ KÄVIVÄT VAKIO KOKOONPANON LISÄKSI SOITTAMASSA KITAROITA ESKO KILPELÄINEN JA HAITARIA EERO JOKELAINEN. LEVYN KAPPALEET OLIVAT JÄLLEEN ANSSIN KYNÄSTÄ JA PÖYTÄLAATIKOSTA KAIVETTUJA JULKAISEMATTOMIA KAPPALEITA. JULKAISU EI SAANUT NIIN SUURTA HUOMIOTA KUIN VUONNA 2011 TEHTY ESIKOIS-SINGLE.

Ville Farin KÄVI KEIKOILLA VÄLILLÄ MYÖS soittamassa toisena kitaristina keikkoja ja Villeä myös kysyttiin ns. vakiomieheksi bändiin 2020. Tästä alkoi historiassa myös Uusiaika että Suurimman Osan keikoista orkesteri tekee viiden miehen kokoonpanolla. Orkesteri täytti 2020 jo 15 vuotta. 2021 tuli täyteen 15 vuotta keikkailua. Ja keikka hommat jatkuvat edelleen. Ohjelmisto sisältää rautalankahenkistä iskelmää ja rock'n Rollia unohtamatta myös vanhaa tanssimusiikkia.


Nähdään keikoilla!
Öiset Kulkijat